Det blev en variant av äppelpaj där äppelklyftorna steks samman med farinsocker och kanel. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt äppelklyftorna, bryn dem en stund tills de börjar få färg
Örtstekt fläskfilé med kantareller och äppelklyftorPortioner. kantareller och äppelklyftor. Smält smöret och fräs kantareller, schalottenlök och äppelklyftor
Lägg upp äppelklyftorna ovanpå marängtäcket i ett vackert mönster. Låt kanelkoket svalna tills det börjar tjockna och skeda sedan ut det mellan och ovanpå äppelklyftorna
Sprid ut äppelklyftorna i en ugnssäker form och strö över kanel, socker och ingefära. 4-6 portioner 100 g smör/margarin3 msk sirap, ljus eller mörk½ dl strösocker2 dl maizenamjöl eller glutenfri mix--------4-6 syrliga äpplen1 msk kanel1 msk socker1 tsk ingefära (var lite försiktig med ingefäran för den har dominant smak)Grovhackad mandel eller mandelspån Ugnsvärme - 225 graderDela smöret i bitar och lägg i matberedaren
Det har blivit oerhört mycket äpplen i år och mina föräldrar har fått massor med plommon (själv fick jag inga pga krussjuka) så då gäller det att ta reda på allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.