Chorizoplåt
mats-141
mats-141

Chorizoplåt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner, 1 timme
  • En plåt laddad med massor av smak. Större korvar delas i bitar.
  • 1 citron
  • 1 msk rökt paprikapulver

Beskrivning

    Chorizoplåt med majs, feta och oliver

    4 portioner, 1 timme

    En plåt laddad med massor av smak. Större korvar delas i bitar.

    8 små chorizo eller andra goda små korvar

    1 förpackning kikärtor, à cirka 400 g, avrunna

    300 g delikatesspotatis, i halvor

    2 röda paprikor, i bitar

    2 färdigkokta majskolvar, i bitar

    1 stor rödlök, i kvartar

    2 kvistar rosmarin, alternativt 2 tsk torkad

    3 msk olivolja

    2 vitlöksklyftor, rivna

    1 citron

    1 msk rökt paprikapulver

    2 tsk torkad oregano

    2 tsk malen spiskummin

    salt

    nymalen svartpeppar

    1 dl kalamataoliver

    150 g feta, i bitar

    1 liten knippa bladpersilja, grovhackad

    Gör så här:

    1. Lägg korvarna på en plåt eller långpanna. Tillsätt kikärtor, potatis, paprika, majs, rödlök och rosmarin.

    2. Vispa ihop olivolja, vitlök och saften av halva citronen med paprikapulver, oregano, spiskummin, salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna och blanda väl. Täck med folie och stek i 180 grader varmluft (200 grader i vanlig) i 30 minuter.

    3. Ta bort foliet. Tillsätt oliver och feta och blanda runt. Stek i ytterligare 20-30 minuter eller tills potatisen är klar och allt fått fin färg.

    4. Strö över persilja och servera med resten av citronen i klyftor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.