Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Den här bakade jag i torsdags, som rubriken lyder alltså en mörk chokladtårta som jag sedan spritsat vispad grädde på och lagt en hög med blandade bär i mitten
Bred ut grädden på marängbottnen och dekorera medfruktbitarnaoch bären. Lägg ett bakplåtspapper på plåten och rita en rund form med hjälp av en upp och ner vänd tallrik
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) ochkolagrädde (för pappa älskar kola)
Smält smöret och tillsätt chokladen, samt grädden. Chokladtårtan. Här har jag valt att smaksätta med apelsin och whiskey, men man kan blanda i den smaken man gillar bäst
Häll upp grädden i en kastrull och värm på svag värme tillsammans med dumlen, rör om samtidigt. Sedan har jag vispat grädde tillsammans med Oboy som smak
Blanda i gräddeoch salt. Tyvärr hittade jag ingen svensk grädde, så det fick vara. Svenskt kött finns där och svensk mjölk, liksom svenska frukteroch grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.