Receptet på denna underbara skapelsen tog jag och hittade på Hembakat, vem som besitter ursprungsreceptet har jag ingen aning om och jag bryr mig inte heller
En ljuvlig bountykaka eller kokoskola kaka med mörk chokladganache. Lycklig och full med bakglädje var det dags att inta det gustavianska köket och idag har det bakats något så gott som en kladdig kokoskola kaka med mörk chokladganache
Chokladtårtamed Dulce de Leche och Marängsmörkräm. Efter en viss korrigering av receptet, för att fungera med svenska måttangivelser, och några omgångar med provbakning så blev det provsmakning hos mig och tummen upp från fina Malin
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Jag äter den med en klick grädde och bara njuter en stund i min ensamhet. Låt tårtbottnen svalna helt, det går bra att frysa den innan man delar den i två eller tre delar
Däribland den här chokladtårtanmed Baileysmousse som smakade gudomligt. Jag har haft fullt upp med att starta upp det nya året på jobbet och nu har jag äntligen kommit igång, och kan lägga ner lite mer tid på att visa er underbara bakverk =)
Men du kan såklart dekorera med det du gillar eller skippa dekorationen helt. Nu har det gått alldeles för lång tid sen jag gjorde något riktigt chokladigt så jag passade på när jag testade mig fram med glutenfri bakning
Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar
Rör ihop hallonsås med äggvisp. Dekorera med hallon och servera lite vaniljglass till. Idag fyller vår minsta 5 år och det firades i går med tårta och macarons. Fyll formen med hallonmousse och ställ in i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten. Fyll formen med hallonmousse och ställ in i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten
Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter ( eller nån minut mindre om man vill ha den extra kladdig =). Låt chokladtårtan "stelna" ordentligt 3,5 dl vetemjöl. 175 g mjukt smör eller margarin
ganache eller kolagrädde. Täck översidan av tårtan medchokladganache. Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Blanda hallonkrämen med grädden och rör ner kesellan eller vaniljyoghurten. Eftersom ingen av oss tycker om vanliga gräddtårtor (vi gillar varken sockerkaka eller vispad grädde) så brukar vi för det mesta välja andra mjuka kakor, typ kladdkaka eller liknande, istället för vanliga tårta till födelsedagsfikat
Servera gärna med en kula vaniljglass eller en klick vispgrädde. Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårtamed tryffelglasyr och rostade pinjenötter
Känn med en sticka. Dekorera tårtan med riven chocklad. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (24 cm) med löstagbara kanter. 200 g riven mörk eller ljus blockchoklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.