Toppa gärna varje chokladsufflémed bär, florsötning, hackad choklad och/eller valfri grädde. Lägg bitar av choklad i en liten skål tillsammans med olja
Smörj formarna med smöret och sockra insidan. Dra med fingret runt kanten på formarna. Häll i en matsked av sockret i vitorna och vispa med elvisp till fast konsistens
men jag hann rädda den med extra havredryck. Börja med att gör vid formarna genom att ”smöra” med dem med mjölkfritt margarin (fördela jämnt med pensel) och sockra dem
Lägg hallonen i en skål tillsammans med limesaft och låt tina i rumstemperatur. Smörj in dina formar ordentligt med smör och täck sedan kanterna ordentligt med socker
Kanske hade jag en aning för varmt i ugnen, kanske jag slarvade med att smörja formen ordentligt. Att göra en sufflé är inte helt lätt, vilket jag märkte när jag gjorde denna chokladsufflé
Smörj formarna med smöret och strö socker i dem. Vispa äggvitorna till ett tjockt skum med elvisp och tillsätt därefter strösockret, rör om försiktigt först (med elvispen) och fortsätt sedan vispa med elvisp på högsta hastighet till smeten blir fast igen
Blanda vetemjölet med kakao och bakpulver. Fyll dem nästan ända upp till kanten med chokladsmet. Kan serveras med vaniljglass eller en god syrlig sorbet
Dra med tummen längs innerkanten på formen för att få bort rester av chokladsufflé. Häll nu ner chokladsmeten i fluffet och vänd in försiktigt med en slickepott
Till årstiden med färsgprakande löv, krispig luft och förfärligt dåligt ljus för matfotografering. Först ut är en chokladsufflé som inte blev vackert avbildad
Och ett plus är ju att den känns ganska nyttig jämfört med mycket annat i dessertväg. Chokladsufflé. Vispa äggvitorna med elvisp, tillsätt sockret efter en stund
Häll nu ner chokladsmeten i fluffet och vänd in försiktigt med en slickepott. Fyll de förberedda suffléformarna med smet och jämna till ytan med en kniv
Fick för mig att testa lite mazariner för ett tag sedan men jag ville testa en annorlunda variant så jag testade att stoppa en toffifee i den och sen täcka med en chokladganach
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.