Men fluffiga blåbärsbottnar så blev det en succé. Varva med grädden. Det blir nog en ny i år och kanske ska jag använda lemon curd igen, för det är ju ruskigt gott
Idag bjuds det på bullar, fyllda med lemon curd och blåbär. Vädret är inte det bästa idag och vad passar då bättre än att pigga upp med ett rejält bullbak
Raw cheesecake är gjord på blötlagda cashewnötter som tillsammans med kokosolja bildar en gräddig och krämig vegansk “cream cheese” som håller ihop kakan
2 msk mjölk (ifall du använder proviva så kan du utesluta mjölken)1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i). 1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i)
Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt)
Jag erbjöd mig att köpa med lite fika vilket fru A tyckte var en bra idé. Så jag inventerade lite och så hittade jag det här receptet, knaprig blåbärspaj
En sockerkaka smaksatt med blåbär. Jag fyllde upp hälften av den ljusa smeten en smord och bröad sockerkaksform sedan hällde jag på blåbärssmeten och resten av den ljusa smeten
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Sänk värmen, vispa upp äggen och häll i kastrullen medan du vispar. Lemon curd. En underbar och ljuvlig citronkräm som kan användas i bakverk, tårtfyllningar, glass eller varför inte på en nygräddad scones
Jag och min sambo David åkte till Gävle redan i fredags för att åka till Proteinbutiken för att hämta lite bars och drickor som de var snälla nog att sponsra oss med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.