1 glass
eller lättvispad gräddeSå här gör du 20 minuter Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosoljan i en kastrull. Lägg sedan i chokladen och rör tills ingredienserna smält samman. Vispa ägg och socker till det blir ett hårt skum. Vänd sedan ner mandelmjölet och därefter kokos/chokladblandningen. Häll smeten i fyra lika stora muffinsformar eller i mindre ugnsfasta formar (smörj den med olja eller smör på insidan) Ställ in i ugnen och grädda i cirka 6 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna en stund. Hacka ev. mandel/hasselnötter och strö över muffinsen. Servera gärna med visad grädde eller vaniljglass. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera
Lägg degkorvarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom något. Tänk på att lägga dom med rymligt avstånd emellan då dom rinner ut nästan 3 gånger sin bredd
Igår kväll bakade vi dessa supergoda chokladmuffins. Brorsdottern som verkar ha ett lika stort intresse för bakning som sin faster dekorerade sedan med frosting, hallon, vit choklad och lite strössel
I förrgår visade jag er en kladdkaka med avokado och utan ägg, och jag testar vidare med att baka bakverk i samma anda och gjorde därmed äggfria chokladmuffins
Den här muffinsen blir inte som en vanlig muffins men jag gillar den och det är perfekt att ta med en och äta innan eller efter träningen som extra energi
Ett av de bakverk som jag har hunnit svänga ihop under veckan är dessa chokladmuffinsmed ett slags seg chokladsmul/chokladtopping med fibersirap som bas
Små minichokladmuffinsmed krämig chokladfrosting. Små, goda munsbitar med krämig chokladfrosting. Jag hade inte mandelmjöl hemma så jag använde rismjöl istället, men det fungerade jättebra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.