6 små
portioner. Häll gärna upp i fina skålar eller glas, eller ställ i stor skål och lägg upp i fina kulor/ägg med hjälp av en sked som du doppar i hett vatten för att smälta igenom den ljuvligt krämiga moussen. Till buffé lägger jag gärna portionsvis i engångsvinglas för vacker men praktisk servering. Dubbla receptet för buffé för ca tio personer.
100 gram
mörk choklad av god kvalitet (jag tar ofta Linds mörka 70% eller den med havssalt)
3
äggvitor (några droppar citron för att vitorna lättare ska styvna)
1-2 msk
strösocker – som jag har i äggulorna när vispar dem
Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår. Ramlade över det här receptet, låter både gott och festligt med den rosa färgen
Det blir en trippel chokladmousse tårta på browniebotten. Nu är min nyårstårta näst intill färdig. Jag älskar choklad, och kände för att göra en moussetårta denna gången
Lägg i resten av ingredienserna och mixa tills du får en slät och fin chokladmousse. Lägg nötterna i en mixer och mixa på hög hastighet några minuter tills du får ett mjukt krämigt nötsmör
Chokladmousse med After eight. 2014-12-19, 10. 01. Hej. Ingredienser. 150 g mörk choklad3 dl vispgrädde2 ägg6 st After eightServera med grädde och After eightGör så här
Vit chokladmousse - perfekt som efterrätt efter en middag. Nu när helgen börjar närma sig tänkte jag passa på att dela med mig utav ett smarrigt recept som jag hittade här
En nyttigare variant av chokladmousse är inte fel tycker jag. Visst, den smakar inte som ”vanlig” chokladmousse och jag förstår att den inte faller alla i smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.