Smula jästen i en bunke och blanda i lite av vätskan, rör tills jästen har löst sig. Ta lite mjöl på händerna och rulla varje bit till en lång orm (som barnen brukar säga) och forma dem till kusar
Blanda med inkråmet från semlan. Smula ner jästen i en skål och tillsätt den fingervarma vätskan. Smält margarinet och tillsätt havredrycken och vattnet
Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet
Själp upp kakorna försiktig medan de är varma. Blanda mjölsorterna och sockret. Blanda alla ingredienser utom vaniljensockret till fyllningen (vaniljkrämen) i en kastrull
I år blir det klassisk knäck samt en underbart god och seg fransk chokladkola som hamnar på gottebordet, tillsammans med den obligatoriska asken med after eight förstås
Smält chokladen i en plastbunke i mikron på medelhög effekt, eller i ett vattenbad • Blanda ner russin, cornflakes och kokos • Häll upp chokladblandningen på en plåt med bakplåtspapper och låt den svalna i rumstemperatur • Vid servering, bryt eller skär bitar av bräcker
Jag slänger även med de ljuvliga mozartkulorna i detta inlägg eftersom de är så himla fina. pistagemassan smakade parfym, marmeladgodiset stelnade aldrig och kolan blev för hård
Jag hade velat ha colcannon till, men eftersom Fredrik är en kokt kål-hatare av rang bestämde jag mig för att göra potatismos pimpat med kokt purjo och persilja till i stället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.