Idag bjuder jag på sega chokladkakormedfärskajordgubbar på. CHOKLADKAKOR. Årets första svenska skörd är bärgad och inleder en fyra månader lång säsong av jordgubbarmed vispad grädde inmundigade i grönskande bersåer
Djup chokladsmak som bryts av med hjälp av färskajordgubbar - det gäller att passa på att göra en kaka medfärskajordgubbar nu innan säsongen är helt slut för i år
Kakan - som både är glutenfri och helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad medfärska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Man behöver absolut inte oroa sig för att den kommer komma ut misslyckad ur ugnen eftersom du bryter den i bitar och toppar sedan mellanrummen med fläderkräm, kokosgrädde och slutligen färska bär
Idag bjuds det på en av mina favoriter, en mjuk kaka med choklad men med färsk ingefära i. Det är väl ingen som undgått att jag älskar mjuka kakor, och det är ofta som jag kommer på mig själv att gå omkring och tänka på nya smaker och kombinationer Det som är det bästa är att man kan i stort sett smaksätta kakorna med vad som helst, och garnera kan man göra i all oändlighet
Servera med vispad grädde eller vaniljglass samt färskajordgubbar eller andra bär. Någonstans där mittemellan kan vi väl enas om, med lite kantring åt nyttighetshållet
Garnera medfärska bär och blad precis innan servering. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter
Blanda jordgubbar och lime ett glas tillsammans med några blad färsk basilika. Här har jag använt hemmagjord flädersaft istället för sockerlag men det går bra med vilket som
Flap jacks medfärskajordgubbar,. Servera som dom är eller med lite vaniljsås. Hade några jordgubbar som sjöng på sista versen så jag passade på att göra en plåt Flap jacks
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.