Mörk chokladbotten med vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Mixa hallonenmed en stavmixer och passera genom en sil. Därefter spacklade jag tårtan med en rik och fyllig choklad ganache och dekorerade med våffelpinnar med smak av hasselnöt,
2 ägg 2 dl strösocker 2 1/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 200 hallon/blåbär Ca 50 gram vit choklad100 gram smör• Sätt ugnen på 175 grader• smörj en pajform• Vispa ägg och socker poröst• Blanda i mjöl och bakpulver • Bred ut smeten i pajformen och fördela bären jämnt över kakan, riv över vit choklad • Hyvla över smöret med en osthyvel • Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter 2 ägg. 200 hallon
Servera den gärna med lite vaniljyoghurt. Tina hallonene lite (de ska fortfarande vara lite frusna). 4 dl frysta hallon. Börja med lager 3. 4 dl frysta hallon
Här kommer receptet på de choklad/mandel/hallonbollar jag snackade om i helgen. Choklad/mandel/hallon bollar (ca 20 st). 2 dl frysta hallon. 2 dl frysta hallon
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.