Det som jag älskar med ViktVäktarna är att jag kan äta allt – bara i måttliga mängder. Himmelsk god och lagom kladdig – perfekt tillsammans med lite bär
Banankaka is da shit. Banankaka med mörk choklad. Alltså. Med risk att vara tjatig så säger jag det igen. Det blir en så saftig kaka med banan i smeten
Banankaka är ett klassiskt sätt att ta till vara övermogna bananer. Blanda ner 4 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk kanel. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. 4 dl vetemjöl
Det här är ingen vanlig banankaka, utan en saftig, kladdig kaka med underbara bitar av choklad. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter i 175°c
Så jag och mamma (bara vi som är sportintresserade i familjen) har bjudit mer eller mindre in oss själva in hos grannarna vid de största loppen och finalerna
Bakade en för mig ny sorts och lite annorlunda banankaka häromdagen. Är inte så förtjust i banankaka i vanliga fall men denna kaka är en av Charlottes paradkakor på vårt trädgårdscafé och uppskattad bland gästerna så jag var tvungen att prova baka den
13,5-4,5 dl riven kokos, riven. 15,5 dl vit choklad [350 g] 1 dl kokosolja 0,66 burk kondenserad mjölk sötad 3,5-4,5 dl riven kokos, riven 175 g choklad (ljus eller mörk) 1 tsk smör ev kokos, riven (eller krossade maränger att garnera med)Klä en rektangulär form som är ca 20 X 20 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.