Det här är en riktigt god chokladglass på enbart naturliga ingredienser och som passar perfekt om du är vegan, mjölkallergiker eller bara vill äta lite nyttigare men ändå vill stilla sötsuget
Här kommer receptet på chokladglassen jag skrev om igår. Det är en gelato, italiensk glass. Om man jämför gelato och gräddglass så kan man lite kortfattat säga att gelato har lägre fetthalt och lite mjukare och krämigare i konsistensen
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i slantar. Skär sellerin i bitar. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i 2 msk olivolja, i en kastrull ett par minuter, utan att det tar färg
Chokladglass. Relaterade Chokladglass. Hittills har vi bara gjort vanilj- och olika typer av bärglass, men idag gjorde jag en chokladvariant, i allt väsentligt hämtad från 56kilo Men det var inte lätt att få chokladglass snyggt på bild… Galet gott i alla fall
Fördela smeten i glassformar (12 st) eller i portionsformar. Vit chokladglass med blåbär. Hallå. Nu är det ju blåbärstider så passa på att gör några hemgjorda glasspinnar, än är inte sommaren slut
Och så spinner vi vidare på temat livskvalitet med en mycket enkel chokladglass som jag är riktigt nöjd med (lite för nöjd, brukar ta slut liiite för fort)
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad eller i mikro så att den precis bara smälter. Vispa upp äggen och tillsätt chokladen under kraftig omrörning
LivsstilChokladglass med banan och mandelsmör Av. BananChokladglassDessertEnkelt ReceptHälsosammare AlternativMandelsmörMatbloggNicecreamRawRawfoodÄldre
Vill berätta hur det går med skapandet av boken för er som väntar. Boken har delats upp i 4 delar, det blir en receptserie kan man säga, och den kommer ut i elektroniskt form till en början
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.