Ställ in skärbrädan med den uppskurna kolan i kylen ett par timmar före den doppas i chokladen. Chokladdoppad lakritskola med flingsalt3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl sirap1 msk kakao1 påse turkisk peppar2 tsk smör200 g mörk chokladFlingsaltKlä en form, ca 20x25 cm, med bakplåtspapper (alt. oxh låt det sedan koka på medelstark värme utan lock tills termometen visar 120º eller tills smeten klarar kulprovet
Blanda havregryn med mandelmjöl, kokosmjöl, stevia strö och vaniljpulver. När kakorna kallnat smälter du cirka 70 gram choklad tillsammans med 1 tsk kokosolja
Ganska stora med hjorthornssalt och sur grädde. Min mamma bakade ofta kringlor. Så jag blev så glad nu när jag hittade det här enkla receptet fast med bakpulver
I mitt hus, som är ett Seniorboende, firas dagen med flagghissning och kaffedrickning. Det blev många sorters kakor och smörgåsar i den tidiga morgontimman, alla hade med hembakat
Traditionen medsockerkringlor kommer från mormor, Hälsingestinta till börden. Ok, den gravade laxen, en len kyckligleverpastej, glasmästarsill och fina små köttbullar med lite anjovisspad i smeten, det tubbar jag inte på
Kaksort 1 till Affes kalas bakades igår. ca 20 st3 dl havregryn2 dl mjöl1,5 dl socker1 tsk bikarbonat150 g rumsvarmt smör1 ljus blockchoklad att doppa dem iBlanda ihop alla ingredienser och forma till bollar
Perfekt sötsak att bjuda på eller att njuta av framför en film med en stor kopp te. Att söta med dadlar är inte bara gott, utan ger också så mycket hälsofördelar jämfört med vanliga sötsaker
Smält chokladen och doppa de frysta kokosbollarna så de täcks runtom, lägg vartefter på skärbräda med smör-/bakplåtspapper, ställ sen in kylen att stelna helt
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på kringlor. Låt kringlorna svalna och smält sedan lite smör och pensla på dem och doppa kringlorna i strösocker innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.