Börja med att hacka chokladen och smälta den i ett vattenbad. Tänk på att vit choklad lätt koagulerar så när chokladen nästan har smält, tar bort den från värmen och rör om tills den smält helt
Jo, man kan nog säga att den här efterrätten är en ganska nyttig chokladcrème. Jag ville just göra en nyttigare efterrätt och tänkte att om jag tar mörk choklad och blandar med kokosgrädde, inget socker, så borde det funka
Denna gången fick det bli en Charlotte Royale. Som vi har sett att vissa även kallar för Charlotte Russe, men vad vi förstår så heter tårtan egentligen Charlotte Royale, när ytterkanten består av rulltårta och inte kex
Servera citrussalladen på chokladcremen. Blanda grädde, mjölk och äggulor i en kastrull. Värm under ständig omrörning tills cremen börjar tjockna, ca 10 min (ca 85°)
100 g riven västerbottenost4 äggulor2 dl mellangrädde1/2 krm kajennpeppar1/2 krm salt1/2 krm svartpepparröd romfinhackad rödlökSätt ugnen på 175CFördela osten i små smorda portionsformar, engångs aluminiumbakformar går bra
Sätt ugnen på 160º. Vispa ihop grädde, dill, ägg och äggulan. Fördela det i 6 ugnsfasta småformar. Ställ dem i vattenbad i en långpanna och baka dem i ugnen ca 30 minuter tills äggen stelnat
Vit Chokladcreme med passionsfrukt12 november, 2014 av Matilda Lämna en kommentar. Vit Chokladcreme med passionsfrukt12 november, 2014 av Matilda Lämna en kommentar
Till dottern gjorde jag en sallad royal. Sallad Royal. Har haft en fantastisk lördageftermiddag med dotter och äkta hälft i Kungliga väntsalen på Malmö Station
Jag bjöd på en chokladcréme i går kväll, eller kanske snarare en chokladpudding för vuxna. Den hade egentligen inte några som helst likheter med min barndoms chokladpudding annat än att den serverades med en klick lättvispad grädde
Vi som bloggar om mat är lite tokiga tror jag. Åtminstone är jag det. Det blir som en besatthet att prova nya saker och att ständigt testa smaksättningar och upplägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.