Sätt ugnen på 160°. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll upp i vanliga (bull-,) aluminiumformar och grädda 15 minuter, inte mer, kakorna ska inte se färdiga ut
Choklad med lägre kakaohalt ger en sötare anrättning. Jag tillsatte istället lite mera vaniljsocker och 2 msk strösocker, för jag ville ha lite mindre syrlig smak
Så goda chokladbakelser som var oförskämt lätta att göra. Ingredienser100 g smör200 g mörk choklad1/2 dl starkt kaffe2 ägg2 äggulor1/2 dl strösockervaniljglass till serveringhallon till serveringGör såhär1
Choklad med lägre kakaohalt ger en sötare anrättning. Jag tillsatte istället lite mera vaniljsocker och 2 msk strösocker, för jag ville ha lite mindre syrlig smak
Smörj pastejformar av aliminium med smör. Mjöla formarna med vetemjöl. Skaka bort överflödigt mjöl. Smält smöret i en kastrull tillsammans med chokladen i bitar
Den här efterrätten gjorde jag till efterrätt igår och den blev helt gudomligt god. Alldeles perfekt chokladig med en bra konsistens och mango till det
Hej alla fina människor därute. Tiden går ju på tok för fort. Jag har haft så mycket att göra det senaste dryga halvåret att jag inte haft någon tid över för bloggande
En och en halv vecka kvar till semester nu. Hur är det med er, har ni redan semester eller sommarlov. Jag längtar i alla fall väldigt mycket efter några veckors ledighet nu och för en gångs skull har vi inte så mycket inplanerat
Jag tog en liten påsk-paus från bloggen men nu är jag tillbaka. Vi har knappt varit hemma under påsken utan vi har flängt runt på olika tillställningar så jag har inte hunnit baka så mcket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.