Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av choklad och kokos. Smält smör och kokosolja och vit choklad på svag värme i en kastrull
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Här bjuder jag på en god kaka som är enkelt och goda att röra i hop och att snabbt grädda i ugnen
Rör ned kakao och vänd ihop chokladsmöret med ägg-grädden. Choklad tryffel kaka a´la After Eighet. Bryt ned chokladen och rör ned i det varma smöret, tills det smält
Det som gör susen är toppingen av hackad choklad med salt karamell. Den här kakan kanske inte riktigt platsar som kladdkaka, men något ditåt i alla fall
-) Blanda sedan in lavendel och finhackad choklad. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg. 100 g mörk choklad
Detta är den perfekta kakan att servera när man har både lchf-ätande och glutenintoleranta vänner på besök alla gillar den även de utan några speciella önskemål
Smält choklad i vatten bad. Chkolad kaka med Baileys ganache. Vispa ihop smör o socker till en slät krämTillsätt chokladenVispa äggvitor o blanda i saltet, vispa till en maräng o ställ åt sidaBlanda i vetemjölet lite i tagetO sist blanda i försiktig äggvitor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.