I dag bjuder Mårtenssons nämligen på en lax (går säkert jättebra med torsk också) som får ett sötstarkt osttäcke över sej innan den åker in i ugnen för tillagning
Dom tackade vi ju så klart ja till, vi kände igen dom sedan vi varit på semesterresor i Bulgarien och ätit Sizzeling Plate några gånger, eller fräsande tallrik som det kan heta om man översätter det
Dela laxen i fyra lika stora bitar. Badda in laxbitarna med kryddmix och olja. Dela laxen i mindre bitar och varva i tacoskal med sallad, mango, silverlök och rädisor
Ingredienser för 4 personer400 gram laxfilé i fyrkanter2 dl mager kokosmjölk2 msk sweet chilisås0. 5 fiskbuljongtärning800 gram kokt kall potatis1 msk matolja1 msk sesamfrönsaltsvartpepparGör så härDela laxen i lagom fyrkanter. Lägg i laxen och låt den sjuda med tills den är färdig, ca 5-6 minuter. 400 gram laxfilé i fyrkanter
Vi provade nämligen ett laxrecept igår som vi hittat hos bästa Emmy som huserar i Remsans Bistro. Den sista hamnade i en lite hetare honungssås i morse och gör ni denna så gäller det att smaka er fram till hur mycket hetta ni pallar med
Fick nämligen den senaste Smakboxen förra veckan med temat Sommarfest och i den fanns en BBQ-rub och ett recept på rubbad lax och hetvattenmelonsallad som jag tänkte testa ikväll
Vattenmelonsallad1 kg vattenmelon 200 g fetaost 1 tsk Santa Maria Red Hot Chili Flakes 0,5 tsk Santa Maria Tellicherry Black Pepper 1 msk limejuice 2 msk olivolja 0,5 kruka mynta. Lax1 Santa Maria BBQ Rub Chipotle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.