Själva tillagningen (att blanda allt) är ju inte särskilt tidskrävande men om du som jag inte är som blixten med kniven så tar finhackandet en liten stund
Chimichurrin stod jag inte och hackade för hand - jag körde allt med en stavmixer. Lägg den skalade paprikan och tomaten i en skål och mixa tillsammans med vitlök, mandel och vinäger med stavmixer
8 2 dl finhackad persilja (2 dl motsvarar 2 krukor) 1 dl olivolja 1/2 dl citronjuice 3 msk finhackad schalottenlök 1 tsk finhackad vitlök 1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper) 1 1/2 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Det här är en variant av där man grillar grönsakerna, lite grann som vissa mexikanska chilisåser. Chimichurri är en latinamerikansk sås som använda mycket till grillat kött
Så här gjorde jag min variant i mixer, men du kan om du vill använda den som sås istället, bara att finhacka ingredienserna och blanda i en skål istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.