Hej i solen. Fredag. Och inte vilken fredag som helst – jag går på semesteeeeer. ) Har jobbat galet mycket den här veckan så det ska bli extra skönt att komma hem ikväll
Idag ska jag och slåss på affären med alla andra som handlar midsommarmat. Fördelen idag är att jag har scanner och slipper (mest troligt) stå i en lååång kö
Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Klipp baconet i mindre bitar. Skölj och skiva purjolöken. Tillsätt bacon och purjolök till färsen och stek tills baconet börjar få färg
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, olja, salt, ägg, honung och 2 1/2 dl mjöl och rör till en smet
Bryn chili och vitlök i lite olja, rör ner hälften av vinägern samt tomatpurén och låt koka upp, tillsätt därefter resterande ingredienser och låt koka i några minuter
Idag blev det den enkla vägen till middag. med färdigpanerad torsk som skötte sig själv i ugnen. Till torsken kokade jag färskpotatis och gjorde en egen hemmagjord remouladsås
Recept. 5 st mogna röda tomater1 st liten gul lök2 stvitlöksklyftor0,5 dlvitvinsvinäger0,5 dltomatpuré0,5 dlfarinsocker1 mskworcestersås1 tsksalt1 krm nymald svartpeppar
Blanda citronsaft, flädersaft, smöret i bitar och 1/2 dl av sockret i en kastrull och koka upp. Vispa upp ägg och äggulor tillsammans med resten av sockret i en skål
Skölj, borsta och torka potatisen väl. Pricka den på några ställen med hjälp av en gaffel. Baka potatisen mitt i ugnen ca 1 timme eller tills den är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.