Krydda med grillkryddan. Lägg kotletterna i en smord ugnsform. Putsa kotlettraden och skär den i 1 cm skivor. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader. 1,5 timme, täck formen med alu. Servera med kokt potatis, sallad och ett gott bröd 1 kg benfri kotlettrad
Jag serverade med pressad potatis och sallad. Rör om och slå därefter såsen över kotletterna. För att tillaga receptet för 4 personer behöver du ha6-8 hg benfri kotlettSaltPepparGrillkryddaSås1/2 purjolök1 liten gul lök2 vitlöksklyftor1/2 röd paprika1 msk maizenamjöl1 msk chilisås1 msk sweet chilisås200 gr philadfelfiaost2,5 dl matlagningsgrädde1/2 dl mjölkKöttbuljongSaltPepparGör så härBryn kotletterna så de i stort sett är klara, krydda med salt, vitpeppar och grillkrydda. 6-8 hg benfri kotlett
Ugnsstekta kotlettermed sambalsås. Så man kan låtsas vara upptagen med matlagningen läääänge men egentligen göra något helt annat typ wordfeuda eller något annat viktigt
Servera chiligrytanmed mjukt bröd och turkisk yoghurt. Chiligryta. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och paprika tillsammans med nötfärsen tills färsen är helt genomstekt
Jag brukar oftast göra på kotlettermed ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Häll upp med vatten så det knappt täcker. Stek kotletterna på hög värme i smör. Vispa ner creme fraiche i skyn och smaka av med salt och peppar, red eventuellt med lite redning om det behövs
Med rödbruna armar och hals samt en kristallvit torso spritter jag ur sängen då det just slog mig att det är en chiligryta som skall göras till middag idag så här mitt i sommaren
Fortfarande taggad efter att ha hittat chipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligryta american-style men med lite svenska influenser i form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
Servera din chiligrytamed en klick gräddfil, och en sallad på hackad tomat, gurka och salladslök. någon färsk krydda att garnera medBörjamed att skära köttet i tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna i lite olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.