Servera chiligrytanmed mjukt bröd och turkisk yoghurt. Chiligryta. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och paprika tillsammans med nötfärsen tills färsen är helt genomstekt
Med rödbruna armar och hals samt en kristallvit torso spritter jag ur sängen då det just slog mig att det är en chiligryta som skall göras till middag idag så här mitt i sommaren
Fortfarande taggad efter att ha hittat chipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligryta american-style men med lite svenska influenser i form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
Servera din chiligrytamed en klick gräddfil, och en sallad på hackad tomat, gurka och salladslök. någon färsk krydda att garnera medBörjamed att skära köttet i tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna i lite olivolja
Krydda med lite salt och peppar. Häll ner tomater, ancho chili, kanel, lagerblad, råsocker, chiliflakes, oregano, timjan, paprikapulver, kakao, öl, kaffe och vatten
Skär köttet i tärningar och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och lägg ner i grytan tillsammans med krossade tomater, pressad vitlök, öl, hackad chilipeppar, oregano, fond, koriander, salt, peppar och liquid smoke
En fräsch gryta med mycket sting. Bryn det snabbt i en het panna med matfett. Fräs i matfett tillsammans med kryddor, soja, tomatpuré och chipotlepasta
Späd ev med lite vatten. ½ msk kakao. Igår gjorde jag tacos på det sättet som Storebror vill ha det och jag gjorde även en chiligryta som jag och Ola åt
Fräs köttet runt om, lite i taget, lägg över köttet i en gryta, ta även med benet. Fortsätta med att fräsa lök, vitlök och selleri gyllengult i stekpannan
Servera till chiligrytan tillsammans med tortillabröd och guacamole. Hacka hela chilin med kärnor. Lägg ner lök, vitlök och chili i grytan tillsammans med tomatpuré, oregano, paprikapulver och spiskummin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.