Med rödbruna armar och hals samt en kristallvit torso spritter jag ur sängen då det just slog mig att det är en chiligryta som skall göras tillmiddagidag så här mitti sommaren
Fortfarande taggad efter att ha hittatchipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligrytaamerican-style men med lite svenska influenseri form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
Skär köttet i grova bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en rejäl gryta och tillsätt oljan, fräs köttet i omgångar på hög värme tills det fått färg runt om
Här kommer erat helgprojekt förstår ni. En mustig, kryddig högrevsgryta som rundas av med choklad. Ät den tillsammans med önskade tillbehör eller bara med sallad och bröd
Skär köttet itärningar och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Skala och hacka löken och lägg ner i grytan tillsammans med krossade tomater, pressad vitlök, öl, hackad chilipeppar, oregano, fond, koriander, salt, peppar och liquid smoke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.