Något som vi har fastnat för är lax och räktacos medmangosalsa och picklad rödök, den är hur god som helst och känns mycket fräschare än en tacos med kött - perfekt till fredagsmiddag
Gnid in det över hela laxen och låt marinera tills du nästan är klar med allt. Det var sommar, och en kvinna stod och grillade lax på en solig takterass barfota
Pensla laxen och vänd potatisen i olja, krydda med salt och peppar. När de börjar få fin färg lägger du på laxen och grillar den några minuter på varje sida
Klipp ner koriandern i en skål, fyll på med hackad mango och avokado. Den här kombinationen av laxfilé, kokosris och mangosalsa är rent ut sagt svingod
Häromdagen kom en påse medlaxfilébitar fram och då jag ville göra någonting snabblagat plockade jag lite inspiration från en lunchrätt på Restaurang S i Solna (som jag verkligen kan rekommendera) som jag nyligen besökte
Gott, fräscht och rolig variation till lax. (Som vi tyvärr avslutat, det gick inte riktigt att få ihop ny mat varje dag med lilla ettåringen, hon behöver ofta få bekanta smaker)
för 3 stycken mellanstora tortillas (som på bilden)30 g majsmjöl/vetemjöl med råg1 msk vatten1/2 kryddmått salt3 g bakpulverBlanda ihop alla ingredienser till en fast deg och jobba med den i 5 minuter
Lägg upp salladen på ett fat och toppa medlaxkuber och några vackra betor. Lax. Skala betorna och skär dem i tunna skivor med hjälp av en mandolin eller i en matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.