Chiliconcarne är något av en svensk klassiker vid det här laget. Den svenska varianten på köttfärs kanske inte har så mycket med den rätt som serveras i latinamerika där den oftast bygger på grytkött som får koka sönder och bilda chilin
Tillsätt bönorna på slutet så de blir varma. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
Det är ju supergott dock så kanske blir lite ”gasig” av bönorna, det är sånt man får ta helt enkelt och igår när vi gjorde pizza så fanns det rester kvar av chiliconcarnen så vi hade den på pizzan tillsammans med rödlök, färska små tomater och strimlad skinka sen toppade vi med jalapeno, oregano
Häll över bönorna och smaksätt med chili, riven vitlök,ev. 400 g tomat, krossad på burk (1 burk). 1-2 msk chili, röd finhackad (ta den mindre mängden om du inte vill ha soppan så stark). 400 g bönor, vita stora på burk (1 burk)
Tweet Pin It Skriv utChiliconcarnepå högrev är ett riktigt långkok som passar perfekt till söndagsmiddag när man har lite mer tid att titta till grytan
Fläskfärs , höstrusk, mycket, varm mat på enkelt och billigt vis. Detta är recept påChiliconcarne. Idag tar vi åter fram gjutjärnsgrytan och lagar Chiliconcarne
Jag vet att jag har delat ett chilirecept förut och här har jag egentligen bara bytt ut köttfärs mot högrev, men jag fick frågan om jag kunde lägga upp receptet så vi kör
Krydda direkt i smöret med Spiskummin, Cayennepeppar och Chilipulver. Häll på burken med krossade tomater och lite extra vatten och låt detta puttra i minst en timme
Som ni vet så jobbar jag heltid som lärare, driver den här bloggen och har familj och hus, så då har jag inte alltid så mycket tid att lägga på matlagning
Ner med paprikapulver, salt, svartpeppar, soja och valfri mängd av röd chili. 1-2 st färsk röd chili. 2 burkar cocktail tomater på 400g. 1-2 st färsk röd chili. 2 burkar cocktail tomater på 400g
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.