När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
3-4 kycklingfiléer. Fritera 2-4 min eller tills dom har fått en fin gyllene färg och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. 6 msk ris-eller vitvinsvinäger. 3-4 kycklingfiléer. 6 msk ris-eller vitvinsvinäger
Ingredienser Portioner. 4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Friterad kyckling. Jag friterade i två omgångar. Friterad kyckling. Den första gången la jag kycklingbitarna ner i korgen till fritösen, sänkte ner den och friterade i 4-5 minuter
Friterade kycklingstavar och kall chilisås som stavarna kunde doppas i. 4 st kycklingfiléer Ca 4-6 pers. 1 purjolök - använde hela den gröna delen. Ca 4-6 pers
Men som sagt - ta det ni tycker är godast, eller det ni behöver göra er av med i kylen. Min nudelsoppa blev helt sinnessjukt god - och då utgick jag från snabbnudlar som jag inhandlat för 0. 30-40 g stekt kyckling. 3-4 champinjoner. Låt koka cirka 2-3 minuter. Häll 3-4 dl vatteni en kastrull. 30-40 g stekt kyckling. 3-4 champinjoner
När jag lagar såsen lagar jag alltid dubbel sats, tar lika lång tid och sedan kan man frysa den till nästa gång man är sugen på Pulled chicken eller pulled pork
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Salta, peppra och stek i rikligt med rapsolja, så att de i princip blir friterade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.