Inte för att det på något sätt är ett dåligt tema - amerikanska sötsaker är så goda. - utan för att det amerikanska känns så dominerande sedan en ganska lång tid tillbaka
Och V var helt fantastisk - i 1,5 timme stod han på pallen i köket och bakade och dekorerade. Erka Perkas enkla munkar, 20 st1 ägg1 dl socker1 dl mjölk25 g smör, smält5 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerFritering. Slå upp på mjölat bakbord och dela i 20 delar. Min digitala termometer klarade inte över 130° så jag fick göra brödprovet dvs lägga ner en bit vitt matbröd i oljan. 25 g smör
Jag kan vara utan choklad i månader, men när det gäller salta godsaker är jag näst intill beroende. 2) Skriv en kommentar här nedan och länka till ditt bidrag. 3) När mars är slut sammanställer jag alla bidrag, med bilder och länkar, i en enda stor bloggpost. 2 msk saltlakritssirap. 1/2 tsk bikarbonat. 2 – 21/2 dl vetemjöl. Grädda i 175 grader i cirka 10-15 minuter. 2 msk saltlakritssirap. 1/2 tsk bikarbonat. 2 – 21/2 dl vetemjöl
Kanske överdrivet, men pasta skulle åtminstone aldrig bli sig likt igen 3. 1 dl polenta + 3,5 dl vatten. 1/2 tärning grönsaksbuljong. ca 300 g tomater, exempelvis babyplommon eller romantica. 1/2 dl olivolja. 1/2 dl rödvinsvinäger. 2 klyftor vitlök. chili flakes efter smak, jag tog ca 1/2 tsk. 5-8 repade kvistar färsk timjan. Blanda med dressingen och låt det stå och dra 5-10 minuter. 1 dl polenta + 3,5 dl vatten. 1/2 tärning grönsaksbuljong. ca 300 g tomater, exempelvis babyplommon eller romantica. 1/2 dl olivolja. 1/2 dl rödvinsvinäger. 2 klyftor vitlök. chili flakes efter smak, jag tog ca 1/2 tsk 5-8 repade kvistar färsk timjan
Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st100 g smält osaltat smör2,5 dl mjölk25 g jäst1 ägg + 1 till pensling0,75 dl strösocker2 tsk salt (eller mindre om man använder saltat smör)1,5-2 tsk stötta kardemummakärnorca 8 dl vetemjöl specialsesamfrönRemons. 0,75 dl ljus muscovadosocker1 msk vaniljsocker75 g rumstempererat osaltat smörLjumma mjölken till 37° tillsammans med smöret och häll över den smulade jästen. Låt jäsa till dubbel storlek, kavla ut, bred på remons, rulla ihop, skär till bullarna och låt jäsa på plåt ca 20. Grädda i 250° i ca 8 min. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st
I början av veckan publicerade Söta saker Månadens sötsak för februari - Kärlek. Chokladmuffins med jordgubbstryffel, 6-12 st (beroende på hur stora man väljer att göra)Jordgubbstryffel. 2 msk jordgubbspuré400 g vit choklad4 msk grädde0,5 tsk strösocker0,5 msk smörMuffinssmet. 2ägg2 dl strösocker0,5 dl vaniljsocker1 krm salt1,5 dl vetemjöl1 dl kakao0,5 krm bakpulver100 g smält smörLägg tinade, frysta jordgubbar i en sil och passera för att få jordgubbspuré. Grädda 12-15 min i 190°. 2 msk jordgubbspuré. 2 ägg. 2 dl strösocker
Jag färgar min vita t-shirt rosa av rabarbersaft och mina svarta jeans har efter köksbestyren och flyttlådorna färgats rosagrå i något slags kamouflerande mönster
Madeleines, miniature French sponge cakes, are made in special scallop-shell-shaped pans. These are enhanced with rose water and sprinkled with pale-pink sugar
Låt dig inspireras till att laga en egen vegetarisk på temat rätt på temat (vegansk eller lakto-ovo exklusive löpe), och lägg sen upp receptet på din blogg eller din instagram under hashtaggen #månadensgröna
Efter en liten skafferirensning gav jag dock mig i kast med månadens tema och låt mig presentera doftande potatis- och quinoabullar med en härlig citronyoghurt (jag använder sojayoghurt)
125 g mandelmjöl. 225 g florsocker. 4 normalstora äggvitor (125 g). 25 g socker. 20 stora marshmallows klippta i småbitar. Väg upp 125 gram av det och lägg i en torr bunke. Spritsa ut 2 cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 160 grader i 10-12 minuter. Månadens sötsak – utländskt 125 g mandelmjöl. 225 g florsocker. 4 normalstora äggvitor (125 g). 25 g socker. 20 stora marshmallows klippta i småbitar. 125 gram av det och lägg i en torr bunke. 2 cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper. 10-12 minuter Ta försiktigt
2) Skriv en kommentar här nedanför med länk till ditt bidrag. 3) När månaden är slut samlar jag alla bidrag, bilder och länkar i en enda stor härlig bloggpost. 12-14 dl vetemjöl. Värm blandningen till 37 grader (fingervarmt). Jäs i 30 minuter under duk. Rulla varje del till en tjock längd (ca 50 cm lång) och skär i 18-20 delar. Rulla ut varje del till 12-15 cm långa stänger. Placera bullarna på plåt med bakplåtspapperoch jäs under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla eventuellt med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ungefär 8-10 minuter. 12-14 dl vetemjöl
-). -). 7 maj 2015, 10. 3 dl vetemjöl. 24 bitar center (2 rullar). Rulla 24 bollar och lägg i formarna. Sätt i en centerbitar upp och ner i alla kakorna och sätt in i ugnen i ytterligare 2 minuter. 3 dl vetemjöl. 24 bitar center (2 rullar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.