Resultatet är en frusen cheesecakemedcitron, vaniljoch dulce de leche, supersmarrig är den. Så jag gjorde något jag inte gjort på väääldigt länge, frusen cheesecake
Vispa sedan cream cheese, socker ochvaniljsocker. När cheesecaken skall serveras använder du en riktigt vass kniv och skär försiktigt ("såga" inte för mycket) utmed formens insida för att lossa cheesecaken
För en hög cheesecake. Garnera ostkakan medcitronskal, limeskal och små marshmallows. Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel
En variant på cheesecake som går snabbt att göra och som inte kräver någon ugn är den här cheesecakenmed blåbär ochcitron där färskost och creme fraiche blandas ihop och sedan får stå i kylen och stelna
Gjorde denna cheesecake här om dagen som jag verkligen kan rekommendera. Topping 350 g tinade blåbär 1 dl färskpressad citronjuice 1 1/4 dl socker Botten 200 g digestivekex 100 g smält smör Fyllning 500 g mascarpone 5 dl crème fraiche 3 msk florsocker. 1 dl färskpressad citronjuice
Vispa i osten, citronskaletochvaniljsockretoch rör tills osten "löst sig" i grädden. Cheesecake är ju barnsligt gott och dessutom ett bra sätt att använda våra sista härliga bär för att sätta lite färg och guldkant på tillvaron
Denna kaka gjorde jag med detta recept men bytte ut gelèn i kakan till en med citreonsmak och den uppepå till en med jordgubbsmak men innan jag la på jordgubbs gelén så la jag lite jordgubbsbitar som dekor runt kakan och när den var klar toppade jag den med jordgubbar doppade i vit choklad
Cheesecake - finns det inget bra svenskt namn. Den här varianten medcitronoch ricotta är enkel - bara lite vispning och gräddning i ugnen, kylning och sedan på med lemoncurd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.