Lägg en ganska stor hög på varje aubergin-skiva och rulla ihop. Till 2 pers. 1 aubergine, 2 ägg, 200 gr köttfärs, 50 gr riven mozzarella, 3 dl tomatsås, 1,5 msk vetemjöl, 1 msk riven parmesan, 1 näve hackad persilja, 1 näve hackad basilika, 1 skiva gammalt bröd, vatten så det täcker det rivna brödet, olivolja, salt och peppar. Baka i 200 gr tills rullarna får fin färg och köttfärsen är genomstekt – ca 30 min. 2 pers. 2 ägg. 200 gr köttfärs. 200 gr till
Detta är en otroligt mustig måltid från södra vilda västern, den magiska delen av USA som tämjdes sist, storslagen natur med majestätiska bergskedjor, vidsträckta öknar, brännande sol, snötäckta bergstoppar, boskapsrancher och reservat (för de vars mark stals av kolonisatörerna)
2. 1. Koka kycklingen ca 1 time i vatten och skumma fettet från ytan med jämna mellanrum. Spara buljongen. Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlök och koriander
(2-3 omgångar) annars vätskar det för mycket ock köttet blir kokt istället. Vill du ha en kryddstarkare rätt kan du tillsätta 1-2 tsk sambal oelek eller efter smak. 1 bit purjolök (2-3dm). 1-1½ tsk salt. 3-4 dl vatten. Ev 1-2 tsk sambal oelek
Det var dags för fiskdag idag, med bacon- och parmesansmak. 2015-11-24, 19. 26. 1 dm purjolök. 2 dl cream fraiche. 2 dl riven permesanost eller västerbottenost. Sätt ugnen på 200 grader. 1 dm purjolök. 2 dl cream fraiche. 2 dl riven permesanost eller västerbottenost
28 Februari 2016. 70-tals känsla i dagens middag. Jag valde att smaksätta med curry idag, inte helt enligt -70 talet, då det var köttfärssås smak på färsen. 2 msk curry. 1 dm purjolök. Sätt ugnen på 225 grader. 70-tals känsla i dagens middag. 4 paprikor 2 msk curry. 1 dm purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.