Dette er en godt kjent dessert, men den er ikke kjedelig av den grunn. 3 egg75 g sukker75 g hvetemel1 ts bakepulverca 2 dl bringebærsyltetøy5 plater gelatin2 egg5 ss sukker4 dl kremfløtePisk eggedosis av egg og sukker
Som vi har sett att vissa även kallar för CharlotteRusse, men vad vi förstår så heter tårtan egentligen Charlotte Royale, när ytterkanten består av rulltårta och inte kex
Det här är en matig, men fräsch sallad och en av de många rätter i Artusis bok som har blivit klassiker i italien, men som aldrig riktigt tagit sig utomlands
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Slå av spadet ifrån sillen och lägg den på botten av ett plant fat (inte på varandra). Blanda gräddfil och majonnäs och bred ovanpå sillen så allt täcks
Egentligen är det min cafe´kollega Charlotte som tipsade mig om receptet och jag har bakat dem några gånger nu då en av mina söner tränar mycket och är mån om att äta sockerfritt och nyttigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.