Blanda te, hett vatten och kardemumma i en tekanna. Teet ska inte koka, utan småsjuda försiktigt. Justera styrkan på teetefter smak, jag har ca 4 msk te till 7 dl vatten. Om du vill ha mynta i teet blandar du ner det i kannan i slutet av koktiden och låter myntan få sjuda med 1 min. ca 4 msk te till. 7 dl vatten
Häll upp i en fin burk eller påse, en perfekt julgåva till teälskaren. 100 gram svart te. 1. Blanda allt i en burk och låt det stå och dra minst ett dygn
blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en egen bunke. Fyll muffins formarna till 1/3 och klicka sedan i litenutella och fyll sedan till 2/3 med smeten. grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Tips, lägg en marsmallow uppe på och ställ in i ugnen i 5 minuter eller gör en maräng och gör samma sak. 3 dl vetemjöl. 1 dl nutella
Smeten blir farligt god och det är nästan så att den tar slut innan man fyllt formarna. Muffins med äpple och kanel är egentligen ett riktigt höstrecept, men man kan lika gärna äta den vilken dag på året som helst
Dom här muffinsarna ska till ett hemligt ställe som faktiskt inte drabbats av mina sötsaker än. Eftersom jag bakar en hel del och gärna vill göra det också så behöver jag ju nånstans att göra av allt ätbart
Igår bakade jag gluten-, laktos- och mjölkproteinfriachokladmuffins. Att baka gluten- och laktosfritt behöver inte vara särskilt avancerat och det behöver inte smaka så annorlunda mot vanliga bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.