Underbart god lammstek där köttet blev fantastiskt mört och saftigt. Till steken hade jag gröna bönor samt en gräddig gratäng på jordärtskockor, morot och potatis
Riv hälften av det gula skalet och pressa ut saften. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skala kålrot, rotselleri och morötter och skär dem i grova tärningar
Och väldigt enkelt. Tillsätt nötterna samt ringlad honung och stekt några minuter. lägg upp rödbetorna med nötter på tallriken tillsammans med den grtinerade smörgåsenToppa allt med ringlad balsamicocréme samt ev ytterligare lite ringlad honung och flingsalt
Lammstek med chèvregratinerad potatis- och fänkålsgratäng och ugnsbakade schalottenlökarLammet, fyllt med rosmarin och rucola, går väldigt bra ihop med den krämiga gratängen som förutom potatis innehåller fänkål och chèvre
Gratinerad chèvre med valnötter och honung på ett grovt bröd. Och sallad till det. Förra veckan när min man var bortrest i jobbet såg middagen för mig ut så här
Putsa bort hinnor och det mesta av fettet på lammsteken. Engelsk mat är inget som får mig att jubla i vanliga fall och lamm med myntasås låter inte som en höjdare
Ta bort nätet från steken och fläk ut den. Salta och peppra ordentligt runt om. Riv skalet från citronen, skala och riv vitlöken och blanda med de hackade örterna
För någon helg sedan var vi så sugna på lammstek, det kändes som det var en smärre evighet sen vi åt det sist, så en lammstek handlades hem och kockades till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.