Krämig, len och smakrik vegansk ceasardressing. Jag älskar att använda mig av blötlagda cashewnötter i desserter eftersom att konsistensen när de mixas blir så gräddig och mjuk
Bjuder här på ett recept på en god ceasardressing. 1 msk pressad citron1 äggula1 tsk dijonsenap1 tsk worcestershiresås4 sardeller, finhackade1 pressad vitlöksklyfta1 dl finriven parmesanost2 dl olja, neutral smak1 dl majonnäs (hemmagjord eller annan som inte smakar starkt av vinäger, tvi)Blanda allt utom olja, ost och majonnäs
Jag gör en egen variant utan sardeller och har följande ingredienser i min dressing. 1,5 dl olivolja 1 äggula 1 dl riven permesanost 1,5 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap
Jag har ju lagat Caesardressing ngn gång förut i provköket men jag har utvecklat receptet. Det här är ett beställningjobb och skall tas med på 30-årskalas ikväll
4-6 pers. Majonnäs. 2 äggulor3-4 dl rapsolja2 tsk dijonsenaplite citronsaft1/2 tsk saltlite vitpepparBlanda ihop alla ingredienserna utom oljan, (alla ingredienser ska ha samma temperatur för bästa resultat)Vispa med elvisp och droppa i oljan försiktigt i början, vispa hårt hela tiden
Igår var E hemma och åt tillsammans med oss. I frysen fanns kyckling filéer och i kylen en burk creme fraiche så det blev kycklingsallad med bulgur, ceasardressing och brödkrutonger
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av i kallt vatten och låt den rinna av i ett durkslag
En utav mina absoluta favoritsallader är ceasarsallad. Det finns inte mycket som slår det. Att göra sin egen ceasardressing och rosta sina egna krutonger till är lite pricken över i
Igår gjorde jag en sallad till middag till mig och L som från början var tänkt att vara en klassisk ceasarsallad men allt eftersom jag botaniserade i köket så hamnade både gurka, röd paprika lite majs och ringar av röd lök i den så det blev en slags ceasarsallad de luxe istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.