Champagneoch anklevermousse är verkligen en klassiker och fantastiskt gott. Det här receptet som är mycket enkelt och gott hittade jag hos Annika som har trevliga matbloggen Smaskens
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Men kom över det här underbara recept på champagneoch jordgubbsmuffins. Det är lite för tidigt för att tänka på nyår, och helt ärligt brukar jag inte bry mig om att fira nyår
De första dagarna präglas av en stillsam och behaglig lunk. Just det som gör champagne så gott. Arvid och Sigrid leker med varandra och jag kan göra något åt mina högar med orättade kontrollskrivningar
Till smörgåstårta i allmänhet och the Smörgåstårta i synnerhet är champagne en väl vald dryck. Använd mixer för att mixa samman broccoli, ost, pepparrot och creme fraiche
2 dl champagne. 400 g linguine ca 50 g pinjenötter 500 g blandad svamp, t ex shitake, ostronskivling, skogschampinjon 1 silverlök 25 g smör 2 dl champagne 2 dl vispgrädde 1 kruka färsk dragon 1 ask krasse tryffelolja, några droppar 75 g parmesanost, till servering neutral olja, till stekning salt peppar
Spanskt bubbel i form av cavaär inte så dumt. Lätt att göra och vansinnigt gott. Den här marängsvisstårtan blir inte så jättesöt om man vill ha den varianten och så gillar jag att den är fryst
Idag gifter sig dotter Josefin med sin Anders, och jag får ännu en helt fantastisk svärson. Håll alla tummar ni har för att regnet ska hålla sig borta, ringarna ska passa, festen bli fantastiskt rolig, talen vara spirituella och bröllopstårtorna smaka sommar
Arkiv Välj månad oktober 2014 september 2014 augusti 2014 juli 2014 juni 2014 maj 2014 april 2014 mars 2014 februari 2014 januari 2014 december 2013 november 2013 oktober 2013 september 2013 augusti 2013 juli 2013 juni 2013 maj 2013 april 2013 mars 2013 februari 2013 januari 2013 december 2012 november 2012 oktober 2012 september 2012 augusti 2012 juli 2012 juni 2012 maj 2012 april 2012 mars 2012 februari 2012 januari 2012 december 2011 november 2011 oktober 2011 september 2011 augusti 2011 juli 2011 juni 2011 maj 2011 april 2011 mars 2011 februari 2011 januari 2011 december 2010 november 2010 oktober 2010 september 2010 augusti 2010 juli 2010 juni 2010 maj 2010 april 2010 mars 2010 februari 2010 januari 2010 december 2009 november 2009 oktober 2009 september 2009 augusti 2009 juli 2009 juni 2009 maj 2009 april 2009 mars 2009 februari 2009 januari 2009 december 2008 november 2008 oktober 2008 2014 se
Blanda äggulor, champagneoch ostarna och bred hälften av blandningen på bröden. Lägg på de skalade havskräftorna och bred sedan på resten av blandningen på mackan
Var heller inte de lättaste att spackla tårtan med creeme cheese frosting som tillslut blev helt rinnande och inte speciellt hållbar men man lär sig av sina misstag och nästa gång vet jag lite mer hur man ska göra
Sen dekorerade jag med en vitchokladsmörcreme smaksatt med champagne. 75 g smör2 dl eko socker2 eko ägg2,5 dl eko mjölk5 dl vetemjöl3 msk kakao4 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker 200 g choklad Vispa smör och socker Vispa ner äggenVispa ner de torra ingredienserna och mjölken samt chokladen. (jag använde chokladknappar men det går också att ha hackad choklad)Dela upp i muffinsformar och grädda i ca 15 min på 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.