Häll (sila) upp i ett glas, häll i Limoncello och fyll upp med mycket is och kolsyrat vatten. Blanda citronsaft, mynta och socker i en shaker och och mosa ihop det med en träslev eller om du har en muddlare
Oavsett är det en fantastiskt fräsch limoncellodrinkmed timjan som är pricken över i som avslutning på en middag, som en fördrink eller varför inte som start på en skön fredagskväll
Skala dem med potatisskalare. Försök att få med endast det gula, det vita smakar beskt. Häll upp spriten, i med citronsaften och skalet, samt sockerlag i en ren flaska
Limoncello är en klassisk solgul citronlikör med ursprung ifrån Frankrie. Skala dem med en potatisskalare men var noggrann med att så lite av det vita skalet följer med som möjligt, då det ger en besk smak
Finns många recept även här i Sverige och en del använder även den pressade saften i likören, men enligt de flesta italienska recept på Limoncello så är det bara skalen som smaksätter spriten tillsammans med socker
Så såg jag hur Jamie Oliver gjorde denna variant med citron och limoncello istället för kaffe. Men jag kom på mig själv med att tycka att det var extra gott just därför att kexen inte var saggigt mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.