Så jag tänkte bjuda er på en supergod glassdessert med en superhäftig marshmallowsås. På sommaren så hör det till att äta mycket glass och varför då inte göra en hel dessert av det
Vispa vaniljvispen med vin och socker till en fluffig smet. Rosta mandeln i het, torr stekpanna under omrörning, låt den svalna något och hacka eller strimla den
200 g vetemjöl100 g mörk choklad150 g smör75 g socker3 ägg1 tsk bakpulver1 krm salt1½ dl vispgrädde6 äggulor200 g socker5 dl vispgrädde500 g frysta bärfärska bärflorsocker1
En favorit hos mig är cassata som jag åt som barn och när jag var i min ungdom i Italien. Ett av mina mål på semestern nu senast var att försöka hitta denna glassen, men inte en enda cassataglass
Det här receptet har jag fått från en fin kollega. Den är väldigt enkel att göra och smakerna av vanilj, kaffe, valnötter och honung gifter sig finfint med varandra
Jag har ett ganska enkelt grundrecept som går att variera på olika sätt och igår kväll när vi firade min födelsedag så valde jag att göra en hemmagjord Semifreddo cassata
När det är dags för en glassdessert, tar jag fram den och tinar långsamt i kyl en halvtimme. Smultronglass Jag hade turen att hitta lite smultron i sommar, det blev till och med en del att frysa in
Kakorna var också jättegoda att äta med lite Philadelphia och Lemon Curd som blev en nödlösning en dag när jag tänkte göra min glassdessert här ovan, men saknade vaniljglass
Så två enkla glassdesserter som ni enkelt förbereder långt innan. Till alla oss som vet att vi antagligen kommer vara för mätta när det är dags för dessert, ändå kommer vara sugna på något sött, vill att barnen skall gilla den, inte pallar att göra något krångligt men ändå vill att det skall kännas lite flådigt
Här har jag med inspiration av en sådan Italiensk Glassdessert gjort små Limoncellobollar. Här har jag med inspiration av en sådan Italiensk Glassdessert gjort små Limoncellobollar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.