Smält smöret och mixa ihop det med digestivekexen, tryck sedan ut det i botten på formen. Koka den oöppnade burken med kondenserad mjölk under lock i ca 3 timmar. Klä botten av en form ca 24 cm i diameter med löstagbar kant med plastfolie
Rör ihop alla ingredienser och fyll därefter "tårt-skålen" med massan. Smula ner resterna från tårtbotten i en skål, tillsätt vispad grädde, vaniljvisp, rum (kan uteslutas), bananer, dajmkross, maränger och nötter
Bred ut chokladen över kakan, strö över lite dajmkross och servera med grädde. På jennysmatblogg hittar man mycket gott som den här underbara kladdkakan, fylld med karamelliserad kola, och choklad med dajm som garnering
Toppa med jordgubbar och resterande dajmkross. Vispa grädden fast och blanda med 3/4 av daimkrosset. Här är mitt bidrag till årets tårtfrossa på Bulleri
Kanske gillar din Annika chokladtårta bäst, medan Amanda hellre vill ha frukt, Victoria vill säkerligen ha en prinsesstårta och själv föredrar jag en godistårta med lakritsbåtar och dajmkross
Blanda smulorna med brun farin, kanel och smält smör. Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Skär runt kanten på kakan med en vass kniv och lossa sedan formens löstagbara kant
Dajmkross. Häll smeten i långpannan och bred ut smeten med en slickepott. När kakan tas ur ugnen strös dajmkrosset över den varma kakan så att bitarna smälter fast
Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant. Vänd ner äggvitorna i piladephia-smeten och häll allt i formen med kexbottnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.