När pizzan är färdig kan du även toppa med granatäpple, gräslök, basilika och sesamfrön. Jag ligger lite efter i lussebullebakandet på grund av en herrans massa recepttestande för att få fram ett riktigt bra recept, så lucia till ära bjuder jag på en hederlig ”Hur bra som helst pizza”
Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilika och tomater. Färsk basilika. Skär upp tomaterna och plocka av lite basilika blad och lägg ner i en bunke
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilika och vitlök. Mängden basilika i såsen får ni själva smaka er fram till, vi gillar basilika så vi drar en hel del blad så att det verkligen smakar
1 dl basilika, gräslök och persilja. 1 dl basilika. Måste göra ett bättre inlägg och denna såsen som receptet kommer från min favorit kokobok - Under Valnötsträdet
Färsk basilika tillhör en av mina favoriter när det gäller färska kryddor. Jag gjorde en basilika aioli som är god till bla grillat kött eller varför inte som dressing till en god sallad
Till middag gjorde jag basilika och mozzarella biffar, kantarellsås och sparris. Köttfärsbiffar med basilika och mozzarella LCHF 4port700g köttfärs1/2 finhackad gul lök1krm svartpeppar1 tsk salt1 1/2 dl hackad basilika1ägg1 pkt mozzarella (125g i avrunnen vikt)Blanda köttfärsen i en bunka med ägg, lök, svartpeppar, salt, hackad basilika och forma till biffar men platta ut dem något. 1 1/2 dl hackad basilika
Idag gjorde jag en världsgod laxrätt med pepparrot och gräslök, som ni bara måste prova. 150 g Philadelphiaost (jag tog laktosfri)ca 1 msk färsk, finriven pepparrot1 dl färsk, hackad gräslök Salt och pepparGratinera i ugnen på 150 grader i 15-18 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.