Cannelonisar kan man fylla med mycket. Idag nöjer jag mig med färdiga färska plattor. Vill ni inte förkoka så rekommenderar jag att ni läger cannelonisarnamed ganska bra mellanrum och verkligen ser till att såsen är båda över, under och på sidorna så att den kan koka i det
Nykokt kronärtskocka äts blad för blad, doppade i smör med en gnutta citron. Men som med allt annat så handlar smak så ofta om både råvarukvalitet och tillagning, och för något år sedan så kunde jag inte motstå de där bladiga bollarna i grönsaksdisken
Häll på rejält med smet på varje del och lägg på de delade tomaterna och rulla ihop. Häll över resten av smeten och toppa med resten av den rivna osten
PS Att kronärtskocka dessutom är kollossalt nyttigt för matsmältningen, och bl a innehåller ämnet inulin som främjar goda tarmbakterier, är ju rena rama bonusen
Canneloni. Krossa de hela tomaterna med en trägaffel. Canneloni. Smaka av såsen med salt och peppar. Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör
Förutom att det det lite tid att koka så är kronärtskockan faktiskt en väldigt bra vän i matväg jag gillar ju att ”pilla” lite med mat och inte äta så fort
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.