Igår blev det spenat- och ricottafyllda cannellonimed mustig hemgjord tomatsås. Jag hade även i stammarna från basilikan som jag sedan fiskade ut innan såsen hälldes på cannellonin, detta för extra smak istället för att bara kasta dem
1250 g fryst bladspenat. 11 tsk salt och peppar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 färska lasagneplattor 4 dl Kelda® pastasås tomat&crème fraiche 2 tomater 2 dl Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella 250 g fryst bladspenat 200 g färska champinjoner 2 vitlöksklyftor 25 g Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt och peppar 1 krm svartpeppar
Hemmagjord cannelloni faller under kategorin helgmat här hos oss. Lägg lite av fyllningen i en sträng på mitten av varje degbit, Rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt i formen
Alltså föll det sig så att jag härom kvällen hade en egen hemmakväll framför TVn och passade på att pyssla ihop cannelonirör med en fyllning av ricottaost ochspenat, gratinerade under ett generöst lager ostsås
Smula sedan ner gorgonzolan och smaka av med peppar. Krydda med lite fling salt. Alla i familjen tyckte det var gott, och då får vi ta hänsyn till att Tommy inte tycker om starka ostar eller spenat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.