3-4 vitlöksklyftor. Stycka kycklingen och dela den i 8 till 10 bitar och dra bort skinnet. Hacka lökarna och vitlöken och skär paprikorna i större bitar
)400 g torsk2 burkar krossade tomater2 st fiskbuljongtärningar eller motsvarande mängd hummerfond1-2 burkar champinjoner1 purjolök1-2 vitlöksklyftor5 dl créme fraiche1 burk kräftstjärtar (eller räkor)1 pkt krabbsticksDill, salt & Peppar efter smakSkär fisken i lagom stora bitar och koka tillsammans med krossade tomater och buljong tills dess att fisken vitnar och nästan är klar, ca 10 min. 1-2 burkar champinjoner. 1-2 vitlöksklyftor
Själva tårtan var fylld med hallon och svartvinbärs-mousse och täckt med marsipan. I helgen har jag haft det trevliga nöjet att få göra en bröllopstårta till ett par från trakten
Ingredienser3 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver, fluffigast blir dem med bikarbonat) 2 msk strösocker 0,5 krm salt 2,5 dl mjölk 25 g smör 1 ägg 25 g smör, till stekning 1 msk sirap, till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.