Att göra sin egen caffe latte eller cappuccino hemma är lätt som en plätt. Det känns så himla lyxigt att avnjuta en kopp kaffe med massa skum på toppen
Värm mjölken försiktigt i en kastrull till rykpunkten (ca 65°) och vispa till ett mjukt skum. Häll kaffet i ett glas, häll på mjölken och skeda på skummet
Blanda den varma espresson med strösocker och vaniljsocker. Rör tills sockret är helt upplöst. Häll blandningen i en metallskål och ställ omedelbart i frysen
Värm mjölken försiktigt i en kastrull till rykpunkten (ca 65°) och vispa till ett mjukt skum. Häll kaffet i ett glas, häll på mjölken och skeda på skummet
Vi älskar bläckfisk. Det är faktiskt inte så svårt att rensa bläckfisk själv när man vet hur man gör. Be fiskgubben på saluhallen visa hur om det är svårt att förstå våra instruktioner
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
April 2013. Caffè dei Cioppi är en liten fin parisisk italienare gömd i en smal passage med ingång från 159 Rue du Faubourg Saint-Antoine, ca 10 min promenad från Bastiljen i arr 11
Lägg gelantinbladen i lite kallt vatten. Mixa ihop ricotta, grädde, florsocker, vaniljsocker, snabbkaffe, 2 msk av det starka kaffet, i ca 2-3 min eller tills allt blandats ordenligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.