Nu utnyttjar han sin plattform för att skapa uppmärksamhet kring diabetes, och nyligen arrangerade han en välgörenhetsmiddag till förmån för Barndiabetesfonden, men han vill också visa att man med små förändringar i vardagsmaten kan göra den både nyttigare och godare
Bakar man en "vanlig" vetedeg så kan man sen fylla dem med oändliga smaker. Ta upp degen och dela den i två delar, kavla ut till stora rektanglar och fyll med valfri fyllning
Finns det något godare än ljumma, nybakade bullar tillsammans med ett stoort glas mjölk. Jag har helt övergett "standardfyllningen" med smör, socker och kanel till förmån för min"nya" favorit med mandelmassa, smör, socker och vaniljsocker
Blanda det smälta smöret med mjölken, degvätskan ska vara ganska kall. Rör ut jästen med lite av degväskan, och tillsätt resten av vätskan när jästen löst sig
Klä en bakplåt med två bakplåtpapper o bre ut smeten så där är två cm kvar på varje sida, kakan blir får platt om man brer ut den på hela plåten tycker jag
jag hävdar med bestämdhet att mitt recept är det bästa. De kan sedan penslas med smör och doppas i strösocker (favoriten just nu), serveras på Kramforsvis (vänd på bullen och kleta på florsockerglasyr på den platta sidan) eller serveras som semla
Efter läxläsning blev det sen kvällsmat. Gräddig grönpepparsås, klyftpotatis gjorda i stekpanna samt två fina 175 g mittbitar av oxfilén (Coeur de filet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.