Slå karréskivorna lätt medmed en klubba eller baksidan av kökskniven. Sedan första gången jag åt Banh Mi så har jag varit fast, älskar denna vietnamesiska foodtruck macka
Bakar man en "vanlig" vetedeg så kan man sen fylla dem med oändliga smaker. Ta upp degen och dela den i två delar, kavla ut till stora rektanglar och fyll med valfri fyllning
Det tog sin tid innan jag gjorde min första Bánh Mì, men med tanke på hur simpelt det är lär det inte dröja länge tills det återigen finns en vietnamesisk macka i min hand
Här blandas lite hetare smaker med den syrliga och krispiga inläggningen. Báhn mì – vietnamesisk mackaJag kan bli extremt sugen på goda mackor och verkligen uppskatta en ”mackmiddag”
Idag får ni hålla tillgodo med ett superkort inlägg. Har jobbat en låång dag, ätit middag och landat i soffan och kommer att gosa ner mig i sängen snart tror jag, gäsp
Blanda det smälta smöret med mjölken, degvätskan ska vara ganska kall. Regnet öste ner hela eftermiddagen, så vad passade väl bättre än lite bakning tänkte jag
Häll i degspadet (det vill säga mjölken med jäst i). Arbeta degen i några minuter (längre tid om du blandar för hand) tills den börjar bli homogen och tillsätt sedan smöret i klickar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.