Det blev ett hav av pepparkakor och lussebullar ialla former. Igår bakade vi så mjölet yrde. Bakade med hel saffran vilket gör att saffranssmaken och färgen blirtydligare
Eller så gör man dessa gamla favoriter som kommer från min pappas moster Märta på Torsö. Jag tror att nästan alla som har jobbat inom restaurang och arrangemang kan hålla med om att det här med julbord inte är den charmigastesidan av branschen
Idag är det en riktig slappardag. Servera med tex en sallad. Vi har iof besökt både min mor och Puttes föräldrar, men det tog ju inte så mycket på krafterna
Jag slukade dom med hull och hår ialla fall. Ser nipriset. -) Det är nog bland det godaste godiset jag vet (förutom allamöjligalakrissaker och choklad som har en alldeles egen kategori utanför godisgenren) Trots att jag vid ett tillfällefaktiskt tuggade ur en litenbit tand fortsatte jag äta dom
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blirlitewienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Lite jobb bakom blir det ju men åh, så gott det är och dessutom är det roligt att tillaga. Visst, Alla hjärtans dag kanske är liteklyschigt och självklart utnyttjar affärerna oss till tusen men det är ju faktiskt kärlekens dag, litemysigt är det ändå
Lös upp jästen i vattnet. valfritt. Blanda iövrigaingredienser och låt jäsa i 30 minuter. Forma degen till bullar och jäs iytterligare 30 minuter. Grädda i 200-225 grader i ca 10 minuter. 1 msk brödkrydda (valfritt). 1 dl farinsocker. 1 ägg tillpensling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.