Fräs vitkålenochchampinjonernai en stekpannamed smör eller olja så att vitkålenblir mjuk. Vi serverade pannanmedspagetti, men den kan säker göra sigfint som tillbehörtill kött/fågel- eller fiskrätter också
Fräs dem mjuka i smör i en panna. Strö över persilja. 300 g champinjoner. 1250 g vitkål. 12 dl Kelda® matlagningsgrädde. 1½ dl hackad färsk persilja. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g champinjoner 250 g vitkål 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk svampfond ½ msk majsstärkelse ½ dl hackad färsk persiljaSkivachampinjonernaochstrimlavitkålen. 1Tillsätt grädden, fond och majsstärkelse. Rör om och låt koka ca 2 min
Pyttipannamedkryddig korv, rotfrukter, svamp, bacon ochpersilja. Pyttipanna är ju den ultimataskafferirensningsmiddagen, så det är klart att det blev en pytti förra veckan
Tillsätt först grönkål och sen zucchiniipytten. Tillsätt svampen ipytten. Stek det hackade frasigtoch gyllene i rapsolja samt hälften av smöret i en stor stekpannatillsammansmed torkad timjan
Idagblir det grön pyttipannamedpicklad rödkål tillmiddag hos oss. Grön pyttipanna. Servera gärna dinpyttmedpicklad rödkål och kanske lite bönor eller hummus för att få en komplett måltid
Smält en klick smör istekpannantillsammansmedlite olja. Stek allt på medelvärmetills det fått fin färg, slå på gräddmjölken, tillsätt worscestersåsen, & några varv med pepparkvarnen
Värm en pannamedlite smör, ghee eller kokosolja. Fräs ipannantills grönsakerna är lagom mjuka. Detta recept på pyttmedsötpotatisochzucchini är gott tillkyckling som på bilden men även som en vegetarisk rätt med stekt ägg eller grilladhalloumi som proteinkällor
Garnera pyttenmed resten av myntan och servera tillsammansmed äppelmyntayoghurt. Stek potatiseni smör-&rapsolja i en stor stekpanna på medelvärmetills den blir nätt och jämt mjuk
Lägg svampen i kall stekpannaoch fräs tills den blir lätt brynt och eventuell vätska dunstat. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjonerochzucchini, ochmed ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.