500 g skinka. Skär köttet i strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär rödlöken i klyftor. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta
500 g skinka. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g skinka 150 g purjolök 2 rödlökar 1 tärning köttbuljong 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche franska örter 1 dl Arla® mjölk ½ tsk salt 1 krm svartpeppar
)Det finns fantastiskt många bloggar med diverse olika recept. Krydda med salt och svartpeppar. Jag kryddade inte med salt och svartpeppar, tyckte att smaken blev mycket smakrik ändå
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
4 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 2 msk sesamfrö 2 morötter 1 liten purjolök 250 ml teriyakisås 1 dl vatten 150 g sockerärtor 1 litet isbergssalladshuvud Till servering ris Lägg till i inköpslistan
Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Servera med ris, pasta eller potatis och en krispig sallad gjord på isbergssallad, gurka och majs. Skär skinkan i skivor, tunna eller tjocka efter eget tycke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.