Spritsa längs med plåtens långsida. Servera den som en hel längd - med färska bär vid sidan om. Fyll en stor spritspåse med smeten och spritsa ut ca 9 smala längder på bakplåtspappersklädd plåt
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Som vanligt hade jag svårt att följa recept, så efter lite googlande så blev det en mix av Johan Sörbergs och Leilas recept, med lite inflikning av mitt eget
Dessa puppies blir klara på ca tre veckor och ska ätas med en skopa glass. Anette som fick dessa, hälsar även att det blev en väldigt god drink av spadet tillsammans med Loka jordgubb/ananas
Jag har inte tidigare provat på att koka körsbär i sockerlag, men härom dagen blev jag sugen på något gott och med bigarråer hemma i kylen blev det äntligen dags att prova på att göra sockerlag och koka bigarråer
Att göra sina egna popsicles eller isglassar som det även kallas för här i Sverige, är nog något de flesta har testat att göra både med bra eller mindre bra resultat
1Blanda försiktigt i de torra ingredienserna med en slickepott tills det är välblandat. Spritsa ut med sprits och tyll, mellan 17-18 st plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut
Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat. Spritsa ut med sprits och tyll mellan 17 – 18 st plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut
Servera till desserter eller till våfflor med vispad grädde. Skölj körsbären och lägg dem i sirapen. Förvara svalt och se till att körsbären alltid är täckta av lagen
_lindholm/kakor_och_tartor/agg_och_mejeri/budapestbakelse_med_mandel_och_farska. Vänd ner all mald och hackad mandel i marängen tillsammans med maizena och florsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.