Posts related to Kokosris medlök och stekta russin - Ris kokat i kokosmjölk Morotssallad som i Gujarat - Gajar ka saladIndiskt ris med frukt och mandel - Kashmiri pulaoBiryani - Indiskt ris med saffran och CashewnötterPaneer korma - Indisk ost i enkel kormasås med kardemumma, russin och cashewnötterDela
FacebookGooglePinterestSkriv utE-post. Det här är en marockansk variant, nästan snarlik med den irakiska där man inte brukar tillsätta vitlök och paprika
Stek försiktigt lök och vitlök ett par minuter, utan att de tar färg. Smaka av med salt. Servera tillsammans med hirs eller couscous, toppat med färsk koriander, saltrostade solrosfrön och en stor klick turisk yoghurt
Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Skriv ut Dela E-post Pinna 4179 1 dl ättika (12%). 2 st rödlökar. Så här gör du 10 minuter Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp
Krydda rejält medspiskumminchermoula - marockansk kryddblandning som bl a innehåller just spiskummin, men man kan ändå behöva mer av de "typiska" taginekryddorna, som egentligen är fler än de här, men de här funkar bra för att ge den där typiska nordafrikanska smaken
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk soja 1 tsk sambal oelek 1 msk honung 1 förp kokta kikärter (à 400 g) 1/2 citron 2 msk hackad persilja Till servering couscous Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5. - Rabatt Guldfågeln Ca 600-950 g Mer info Ladda kupong
Skala morötter och lök. Skär löken i grova bitar och morötterna i breda bitar på snedden. Lägg i kikärterna när det återstår 10 minuter och smaka sedan av grytan med salt och peppar. 2 stora gula lökar
Lägg löken, vitlöken, den rivna ingefäran, morötterna, tomatpyrén och köttet i grytan med olja. Tvätta morötterna och skär dem i rejäla bitar, skala löken och vitlöken och skär dem också i rejäla bitar, riv ingefäran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.