Dela jordgubbar i mindre bitar. 250 g färska jordgubbar2 msk reducerad balsamicovinäger1 näve citronmeliss1 msk flytande honungGör så här. 250 g färska jordgubbar
Först ut blir det Grillad Bruschetta medBalsamicomarineradejordgubbar. Jordgubbarna vänder man samman med övriga ingredienser innan gästerna kommer (det går nämligen utmärkt att förbereda innan) och sen grillar man bruschetta över grillen
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
Jordgubbarmed lättvispad grädde eller en jordgubbstårta som ståtar till efterrätt. Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska
Nästa gång köper jag bara pistagenötter och valnötter, dvs bara de nötter som jag tycker är godast, struntar eventuellt i Ls torkade fruktnoja [det går ju att peta bort] och tar med lite torkade aprikoser eller russin, har inte brietårtan lika lång stund i ugnen, och toppar den med färska fikon vid servering
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag
När vi har kräftskiva så tycker jag det är gott att ha en varm brietårta som tillbehör. Denna gången toppade jag den med rabarbermarmelad och rostade pumpafrön
Så igår blev det en smak av sommar – jordgubbarmed kokosgrädde. Inte så miljösmart med tanke på att det hade åkt från Spanien men allt som sätter lite piff på vardagen är välkommet just nu
Den är framför allt också väldigt enkel att lyckas med. MALINS BALSAMICOMARINERADE ROSTBIFF. Ni får mycket gärna testa min variant på rostbiff med balsamvinäger och vitlök i kryddningen
Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och rör ut med marmeladen. Dela jordgubbarna på mitten. Skeda över passionsfruktsåsen och toppa med den rostade mandelmassan
Så len och krämig och med mer smak än när den äts kall. Varm, gratinerad brietårta. Jag skär av locket och ”fyller” den med chilisås, torkade tranbär, rosépeppar och ringlar över honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.